Dag 1 Afrejse København
Vi flyver fra København, mellemlander undervejs og tager så videre til Colombo.
Dag 2 Ankomst Colombo
Vi lander om formiddagen i Colombo. Den lokale rejseleder og chaufføren står og venter på os, og så går det i bussen nordpå mod Sigiriya. Efter ca. 4 til 5 timer kommer vi til Elephas Resort & Spa. Efter vi har fået vores værelser kan vi nyde hotellet, de grønne omgivelser, udsigten til Sigiriya klippen og senere aftensmaden.
Dag 3 Sigiriya klippen
Efter morgenmaden besøger vi Sigiriya klippen. Sigiriya klippen eller Løveklippen (som Sigiriya betyder) ligger ca. 10 minuters kørsel fra hotellet. Det er en ca. 200 meter høj klippe, hvor en af Sri Lankas tidligere konger, Kong Kasyapa, opførte et kæmpe palads på toppen omkring det 5. årh. For at komme op på toppen, skal man gå mange trin op af en trappe. Udsigten rækker milevidt over trætoppe, jungle og bjerge, uspoleret natur så langt øjet rækker. (Entré til klippen, ca. 34,- US Dollar, er ikke inkluderet). Vi kører videre til Polonnaruwa, hvis gamle by er et af de mest enestående arkæologiske områder på Sri Lanka. Byen er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.
Dag 4 Dambulla til Kandy
På vejen til byen Kandy, øens anden største by, besøger vi Dambulla, det største og bedst bevarede tempel kompleks i hele Sri Lanka. I en grotte er der 48 store Buddha figurer, nogle i træ, nogle i mursten, og en af dem er næsten 14 meter lang! Efter fantastiske Dambulla kører vi videre på Krydderi-vejen, The Spiceroad, en strækning på ca. 5 km på vejen mellem Dambulla og Kandy. Her er der hundredvis af små økologiske landbrug, der dyrker alverdens naturmediciner lavet på krydderier og planter. Sen eftermiddag når vi frem til Kandy, øens næststørste by. Vi bor på Hotel Queens. Hotellet blev bygget i 1841, og er et gammelt men flot hotel. Queens ligger perfekt i centrum lige overfor det store tempel og lige over for søen. Lige inden eller efter aftensmaden besøger vi ”The Temple of the Tooth”. Her opbevares angiveligt en tand af selveste Buddha. Templet med tanden af Buddha er Buddhismens anden helligste sted i verden. Dette relikvie fremvises i form af et gyldent skrin, hvori tandet opbevares.
Dag 5 Pinnawala Elephant Orphanage og Peradeniya Botanical Gardens
Vi starter dagen med en tur til Pinnawala Elephant Orphanage, et børnehjem for forældreløse elefantunger. På elefant-børnehjemmet opfostrer man elefantunger, der af et eller anden grund er blevet efterladt alene i junglen. Elefanterne føres hver dag ned til floden, hvor de tager deres daglige bad. Om eftermiddagen besøger vi den botaniske have i Kandy, Peradeniya Botanical Gardens. Haven er utrolig smuk med dens flotte og gamle træer. I haven vokser der også mange orkidéer, flere end 300 arter. Om aftenen skal vi opleve de spændende og traditionelle Kandy-danse. Til sidst i forestillingen går danserne på gløder og sluger ild. Kandy-dansen er meget berømt i og uden for Sri Lanka.
Dag 6 Nuwara Eliya og med tog til den dejlige by Ella
Efter morgenmaden kører vi med vores bus videre til byen Nuwara Eliya, der ligger midt i højlandet, hvor der dyrkes te alle vegne. Gradvist bliver vejen mere slynget, det går nedad og så op igen, og pludseligt kommer vi til Sri Lankas berømte og vigtige eksportvare, te på de store bjerg-plateauer. Sri Lankas te er af superb kvalitet, og landets tidligere navn, Ceylon, er stadig nærmest et synonym for te. På vejen op til Nuwara Eliya stopper vi ved en tefabrik og får en guidet tur. Fra Nuwara Eliya tager vi toget videre til Ella, en spændende oplevelse på omkring tre timer. Det er en meget berømt og meget smuk togstrækning. Toget kører nemlig gennem et landskab med smuk natur, flotte vandfald og temarker i massevis. I Ella bor vi på Sky Green Resort.
Dag 7 En dag i Ellas flotte natur
Byen Ella er et perfekt udgangspunkt for vandreture og trekking i den skønne natur. En af de bedste trekkingture er på ca. 2 timer hen til Little Adams’s Peak, et af bjergene i nærheden. Det tager ca. samme tid at komme ned igen. Man skal være godt gående, ingen dårlige knæ eller lignende. Almindelig god kondition er en forudsætning. Efter vi har nået toppen af Little Adams’s Peak og har nydt den fantastiske udsigt vender vi hjem til vores hotel Sky Green Resort, hvor man kan tage et bad og få en kølig drink. Om eftermiddagen kører vi med vores bus hen til Nine Arch Bridge, der er en flot, gammel bro, hvor togene kører over i det skønne landskab. Det sidste stykke hen til broen kan bussen ikke køre, og vi er nødt til at gå ca. 10 til 15 minutter. Ella indbyder også til en afslappende stop på én af de mange hyggelige caféer i byen.
Dag 8 Fra Ella til Udawalawe National Park
Efter morgenmaden går turen videre til Udawalawe National Park. Om eftermiddagen tager vi på jeep safari i nationalparken, hvor vi kører fra vandhul til vandhul og holder udkig efter elefanter, som Udawalawe er berømt for, og det er ikke ualmindeligt at se elefanterne bade og lege i vandet. Her lever også vandbøfler, påfugle, skildpadder og mange andre dyre- og fuglearter. Denne park er bare fantastisk, en masse forskellige spændende dyr. Vi bor på Hotel Centauria Wild tæt ved parken.
Dag 9 Fra Udawalawe National Park til den dejlige badeby Unawatuna
Tidlig om morgenen, efter morgenmaden, checker vi ud og kører til Elephant Transit Home. Her kan vi overvære elefantfodringen. Derefter går det videre til Unawatuna, hvor vi bor på Hotel Nooit Gedacht. Resortet har tidligere været et af de mest kendte helse-resorts i området. Det er et historisk og unikt sted, der blev bygget af en hollandsk guvernør i 1780. Nooit Gedacht er et familieejet sted, og det har mere stemning af et hjem end et hotel. Hotellets ejer og det fantastiske personale står altid parat til at hjælpe. Hotellet ligger 10-15 minutters gang fra stranden, eller få minutter i en tuk-tuk (koster ca. 12 kr.).
Dag 10–14 Unawatuna
Unawatuna er en badeby, der ligger lidt syd for Galle. Her er dejlig strand, der er koralrev ikke så langt ude, og der er masser af fisk og skildpadder i havet. Faktisk er stranden i Unawatuna blevet kåret til en af de 2 bedste strande i Asien af flyselskabet Cathay Pacific! Der er også gode muligheder for dykning. Byen Galle, der absolut er et besøg værd, er Sri Lankas tredjestørste by, og er et virkelig charmerende sted, hvor mange minder fra kolonitiden stadig er at se. Derfor er byen også på UNESCO’s verdensarvsliste, og i hele den gamle bymidte bærer huse og kirker præg af kolonitiden, både den hollandske og den engelske. Byens store fort blev opført af portugiserne, efter de havde indtaget byen i 1587, og siden da fordrev hollænderne den portugisiske kolonimagt og videreførte og udbyggede fæstningsværket i 1640.
Dag 15 Afrejse Sri Lanka
I dag begynder hjemrejsen. Vi kører fra Unawatuna til Colombo. Turen til lufthavnen tager omkring 4-5 timer.
Dag 16 Hjemkomst København
Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.
OBS - Programmet er tilrettelagt så godt som muligt - ændringer kan dog forekomme.


Flyrejser inkluderer - Enkeltværelse - Morgenmad - Transfer - Rejseleder  /  Ingen ekstra afgift, brændstoftillæg eller bagagegebyr
 

NADANA TOURS - Grønningen 10 - 5330 Munkebo
Rejsegarantifonden nr. 1051 siden 1996
Tlf. 42 15 17 01 -
info.nadana@gmail.com
Man-fre kl. 10-16 - Lør kl. 11-13
CVR-nr. 15257784
© NADANA TOURS

Tilmelding nyhedsbrev

Corona info

  42 15 17 01  NY

Singlerejser - Fælles ferie for alle singler siden 1996

Ledige pladser

Klik her 

Vælg destination, rejsedato og find ledige pladser

Rejse- og afbestillingsforsikring

REG. NR. 1051